Calcularea sarcinii - cum se calculeaza saptamanile de sarcina

Sarcina reprezinta cel mai frumos si interesant moment pe care viitoarea mama il parcurge. Pentru a delimita in timp fiecare etapa, sarcina este impartita in saptamani, luni si trimestre. Atunci cand medicul va spune ca sunteti insarcinata in saptamana 8 iar bebelusul are 6 saptamani, acest lucru poate duce catre confuzie. Diferenta este data de modalitatea de calcul, respectiv raportarea la ultima menstruatie sau raportarea la data ovulatiei.

articole citite recent
carabusdemai
carabusdemai   a citit cu 79 zile in urma  
Zeynep
Zeynep   a citit cu 153 zile in urma  
Vom vedea mai jos cele doua modalitati de calculare a perioadei de sarcina.

Varsta menstruala (varsta gestationala) - reprezinta calcularea sarcinii din prima zi de cand a inceput sangerarea de la ultima menstruatie. Majoritatea medicilor si specialistilor calculeaza sarcina plecand de la aceasta data.

Varsta ovulara (varsta de la fertilizare) - reprezinta calcularea sarcinii din ziua in care s-a realizat conceptia, aproximativ la 14 zile de la sangerarea menstruala. Astfel exista diferenta de 2 saptamani, in functie de modalitatea de calcul.

Cand numaratoarea incepe de la prima zi a ultimului ciclu menstrual durata medie a sarcinii este de 280 de zile, respectiv 40 de saptamani.

Daca numaratoarea incepe de la fertilizare, durata este cu 2 saptamani mai scurta, repectiv 266 de zile, aproximativ 38 de saptamani de sarcina.

La urmatoarea vizita intrebati si cereti mai multe informatii medicului dumneavoastra despre modalitatea de calcul pe care o foloseste.

Pentru a calcula saptamanile de sarcina online utilizati calculatorul de sarcina care va ofera informatii despre data fiecarei saptamani de sarcina in parte, data probabila a nasterii (DPN) si alte informatii utile.

Descoperiti mai multe raspunsuri pe forum, aderati la comunitate si impartasiti experientele dumneavoastra in comunitate.
au apreciat recent acest articol:

 
liliana37 a apreciat cu 126 zile in urma fotografia:
Apreciere Familia mea frumoasa
Raspuns adaugat de  laviniav
laviniav a raspuns pe forum:
Am scapat cu homeopate
Cu 23 ore in urma 
cele mai noi poze:
 
articole recente