Saptamana 14 de sarcina

A 14-a saptamana de sarcina marcheaza inceputul celui de-al doilea trimestru al sarcinii. Ai pofta de mancare mai mare, ai mai multa energie, nu te mai confrunti cu greata de dimineata. Copilul masoare 9 cm, are 90 de grame doar.

Se dezvolta noi expresii faciale, se poate incrunta, strange ochii, strange din buzite. Bebe se misca cat vrea, intinde bratele, respira cum poate, ca sa invete ce are de facut cand va da piept cu realitatea din afara uterului. Nu vei putea vedea la ecografie inca sexul copilului.

Bebe are in formare organele sexuale externe, intestinele se invata cu miscarile intestinale, meconiu, ficatul va produce bila, glanda tiroida produce hormonii specifici. Apare si parul apropiat de cel pe care il are si adultul ca structura, apar si sprancenele incet, incet.

Daca nu mai ai greata matinala poti manca mai bine, vrei sa incerci si alte mancaruri de care nu te atingeai in trecut-300 de calorii pe zi iti vor fi suficiente.

Sanii nu mai sunt asa de sensibili, dar tot ai disconfort pentru ca sanii se maresc si se maturizeaza ca sa produca lapte matern. Dorinta sexuala a femeii revine la normal si poti sa intretii relatii intime neprotejate sau protejate cu partenerul fara probleme. Parul e sanatos si stralucitor, mai gros. Se va schimba si aspectul alunitelor din cauza hormonilor.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.