In a 26-a saptamana de sarcina dormi si mai prost, bebe iti influenteaza activitatea zilnica, te concentrezi foarte greu. Ochii copilului sunt dezvoltati complet, abdomenul tau este mai bombat, pielea se intinde mai bine pe corpul mamicii, vergeturile sunt si ele vizibile.
Bebelusul are 33 cm, 900 g, se dezvolta reflexul Moro care il determina pe cel mic sa ridice bratele din reflex ca si cum se sperie de ceva. Undele cerebrale ale copilului si activitatea lor intra in ultima faza de dezvoltare-aude zgomote si raspunde la ele, prin cresterea miscarilor si a pulsului.
Seara bebe e activ si mai ales noaptea, el incearca sa se adapteze la ritmul circadian in uter ca sa isi regleze usor procesele biochime, comportamentale sau fiziologice cand se naste si trebuie sa traiasca in afara uterului.
Vei avea deja cunoscutele contractii Braxton Hicks, congestia nazala permanenta, sforaituri, crampele musculare, durerile de spate din cauza uterului prea mare. Dar apar dureri costale, din cauza loviturilor lui bebe si dezvoltarii sale accelerate, dar si din pricina hormonilor, cresterii sanilor si altor simptome-arsuri stomacale.
Grija mare la tensiunea arteriala marita din aceasta perioda, la neindemanare, ai ligamente slabite, centru de greutate deplasat si prea mare greutate corporala, deci grija la miscarile facute sa nu te lovesti, sa aluneci, sa cazi.
Duerile de cap si vederea ca prin ceata sunt comune in a 26-a saptamana de sarcina, productia de lacrimi scade mult. Pielea are nevoie de hidratare mai multa acum, bea si multe lichide, vorbeste cu bebe cat mai mult si continua exercitiile prenatale si pe cele Kegel, mananca sanatos si ai o dieta echilibrata.