Saptamana 4 de sarcina

Daca ai facut un test de sarcina deja ai ai aflat ca esti gravida probabil ca esti in a patra saptamana de sarcina. Deja celula fecundata si divizata s-a inserat in captuseala uterului, apar crampe abdominale ceva mai severe, sangerari usoare de la implantarea care are loc deja.

Celula fecundata se imparte in doua, o jumatate pentru embrion, o jumatate pentru placenta. Se formeaza rapid sacul amniotic in aceasta saptamana, cu mai multe straturi celulalare care vor ajuta la dezvoltarea diferitelor parti ale corpului micutului. Straturile despre care discutam sunt endodermul, care va forma ficat, plamani, sistem digestiv, mezodermul, care va forma organe sexuale, inima, oase, rinichi, musculatura, ectodermul, care va forma par, ochi, piele.

Simptomele din saptamana a patra de sarcina seamana cu simptomele premenstruale, nu sunt simptome specifice unei sarcini. Apare balonarea, oboseala, ai stari diferite pe parcursul unei zile emotional vorbind, simti o tensiune la nivelul sanilor, crampe usoare, ai sangerari usoare, senzatie de greata in fiecare dimineata, senzatie care va persista pana in a noua saptamana si dispare complet cand ai trecut in al doilea trimestru de sarcina.

Deja in a patra saptamana de sarcina ai un embrion de doar 0.2 mm, cat o samanta de mac. Ia multa vitamina D, fa test de sarcina si alege medicul ginecolog la care vei merge in toate cele noua luni de graviditate, mananca bine si ai grija la dieta si la meniul zilnic.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.