Saptamana 32 de sarcina

In a 32-a saptamana de sarcina copilul e pozitionat in siguranta cu capul in jos, daca nu a facut-o o va face cat de curand. Lungimea copilului este de 41 cm, greutatea depaseste 1900 g. Corpul bebelusului are acum grasime bruna pe el, foarte utila cand copilul se naste si are nevoie de incalzire rapida. Productia de proteine creste, enzimele sunt produse in cantitati mai mari, pentru caldura corporala, reglarea temperaturii corporale e usoara de acum inainte.

Observi mai bine reflexul Moro de acum, mai ales la miscari bruste si la zgomote prea puternice pentru copil. Micutul e uimit, ridica mainile, darteaza picioarele rapid de corp, tresare din reflex.

Burtica mamicii e foarte mare, arsurile la stomac si durerile sunt acute acum. Copilul are mereu zvacuri si nu lovituri pentru ca nu prea mai are loc in uter, mameloanele se coloreaza, sunt mai inchise la culoare din cauza hormonilor. Ideea e simpla: bebe trebuie sa le vada mai bine cand vei alapta. Secretiile mamare sunt abundente, colostrul e produs in exces chiar de acum, ai scurgeri dese si usor de observat.

Toata pielea te mananca, burta creste, pielea se tot intinde, mai ai si reflux gastric frecvent, gafai mai mereu. Nu mai sta cocosata, scapi si de durerile de spate care nu te mai lasa in pace deloc din a 32-a saptamana de sarcina, bea cat mai multa apa si hidrateaza si pielea acum. Poti incepe sa te documentezi serios si despre travaliu, ruperea apei, crampe, sangerari vaginale, senzatie de strangere uterina.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.