Saptamana 6 de sarcina

In a sasea saptamana de sarcina se formeaza mai multe organe vitale ale bebelusului tau, hormonii sunt deja o problema si le simti „agitatia”. Lungimea bebelusului e de doar 5 mm, cat un bob de orez deja, embrionul nu seamana cu un bebe, inima e in dezvoltare, functioneaza perfect, bate normal din a sasea saptamana de sarcina.

Se inchide si tubul neural care va deveni creier si maduva spinarii, embrionul are si ventricul optic, din care se vor forma ochii. Nasul sau urechile, maxilarul prind contur si ele, sistemul digestiv, urinar, reproducator se dezvolta lent, sunt doar la inceputul dezvoltarii lor.

Simptomele din a sasea saptamana de sarcina pot sa fie mai complicate sau mai usor de suportat in functie de fiecare corp feminin in parte. Apare oboseala, pentru ca organismul se adapteaza greu la toate schimbarile, apare si greata si varsaturile dimineata, urinarile sunt si mai frecvente, pentru ca ai o cantitate mai mare de sange pompata prin tot corpul si rinichii iti functioneaza foarte bine.

Vezica urinara e fix in fata uterului, care tot creste si apasa pe ea, presiunea e mare, deci vei merge la baie foarte des. Peste toate apare si balonarea, vinovat e progesteronul, dar scapi usor de ea daca vei consuma fibre mai multe, daca vei bea multa apa si vei evita cu orice pret constipatia.

Deja fata copilului incepe sa semene a… fata, are obraji, barbie, falci in formare, urechi. Copilul are asadar rinichi, ficat, tub digestiv, cordon ombilical in curs de dezvoltare. Ziua 26 de dezvoltare vine cu mugurii bratelor aparuti rapid si dupa inca 72 de ore apar si mugurii picioarelor.

E cazul sa te odihnesti mai mult si sa bei multa apa, sa combati greata cu schimbari de dieta si sa iti analizezi istoricul familial si personal medical pentru a fi sigura ca nu vor fi probleme in dezvoltarea sarcinii. Tot acum se contureaza receptorii senzoriali, cei care il vor ajuta pe bebeb sa perceapa mangaierea, lumina sau undele sonore si temperaturile.

Mai apare ameteala, sanii sunt mai grei si mai sensibili tot din cauza progesteronului care mareste volumul glandelor acini, producatoare de lapte matern. Hormonul hcG are valori foarte mari, el fiind cel care iti induce stari de ameteala si de greata.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.