Animalele de companie si copiii. Cum sa eviti orice probleme si sa construiesti o relatie perfecta intre ei?

Interactiunea intre animalele de companie si bebelusi trebuie construita cu grija si atentie

Venirea pe lume a unui copil este o bucurie uriasa. Momentul in care il aduci si acasa e de-a dreptul coplesitor. In toata agitatia de dupa nastere trebuie sa te preocupi si de relatia pe care o vor avea copiii si bebelusii cu animalutele de companie pe care le ai prin casa, o relatie deosebit de importanta daca vrei sa nu ai probleme mai tarziu.

Prioritatea va fi mereu siguranta copilului. Da, micutii si animalutele de companie pot trai in armonie deplina, insa nu trebuie sa ne bazam pe o relatie excelenta intre ei. Caini sau pisici, nu conteaza ce animal de companie ai deja, el trebuie invatat cum sa reactioneze cand vine micutul acasa si pe masura ce acesta va creste.

Nu trebuie sa presupui ca un caine, de exemplu, stie ce sa nu faca odata ce un nou membru al familiei isi face aparitia in locuinta. Daca ai animalul de multa vreme acesta s-a obisnuit deja cu tine si ii va fi greu sa accepte un alt membru, va fi curios si va incerca sa interactioneze cu el mai mereu in primele saptamani.

Incearca sa vezi care sunt comportamentele animalelor de companie si cum se pot modela ca sa nu apara probleme cand se afla in apropierea copilului sau copiilor. Totul se va realiza in etape, treptat, inca de cand esti gravida, asa ca trebuie sa ai rabdare. Oricat de inteligent e animalul nu va putea invata totul de la inceput si vor fi facute anumite ajustari.

Nu lasa niciodata copilul si animalul de companie nesupravegheati, in apropiere unul de altul. Chiar daca sunt blande, animalele pot avea reactii pe care nu ai de unde sa le anticipezi, asa ca e de preferat sa fii mereu in preajma lor la orice fel de interactiune.

Copilul mai mare va fi tentat sa se joace si sa atinga animalul de companie, caine, pisica, iar raspunsul acestuia s-ar putea sa nu fie unul atat de placut daca e nervos sau are o problema. Pe de alta parte, la copiii mai mari, trebuie sa existe si o educatie legata de interactiunea cu animalele de companie in asa fel incat acestia sa stie ce nu au voie sa faca si cum sa se comporte cu un animal aflat aproape de ei mereu.

Revenind la bebelusi si copii de varsta mica, pe langa supraveghere permanenta si evitarea apropierii periculoase de copil si de toata zona in care se afla el, ar fi excelent daca ar exista si o separare clara odata ce ai venit cu micutul acasa. Catelul, pisica poate sta in bucatarie, sufragerie, undeva departe de copil o perioada in asa fel incat sa nu fii nevoit sa stai mereu cu stres si sa pierzi timp incercand sa scoti animalul de companie din camera copilului.

Rutina animalelor de companie trebuie respectata. Nu introduce schimbari bruste, incepe sa inveti animalele cu noul membru al familiei, macar sa il vada, sa ii simta mirosul, sa auda sunetele pe care le fac copiii mici. Asta va ajuta mult atunci cand va mai creste copilul si interactiunile cu animalutele de companie vor fi inevitabile.

Inainte de a veni cu bebe acasa testeaza animalele, mergi la veterinar, fii sigur ca nu au boli sau virusuri, bacterii care se pot transmite la tine sau la bebe direct si il pot imbolnavi rau. Deparaziteaza animalele, fa vaccinurile recomandate, mergi mai des la medic cu ele si reactioneaza la orice fel de simptome pentru a preveni un adevarat dezastru cand ai deja bebelusul acasa. Daca animalul se imbolnavezeste izoleaza-l si tine copilul departe de el. La fel, daca bebelusul e bolnav nu mai lasa animalutele in preajma sa.

Un alt aspect important este legat de locul de refugiu pentru animalele de companie. Daca la inceput nu vor interactiona deloc cu bebe, pe masura ce trec saptamanile si lunile si acesta mai creste putin va veni si randul animalelor sa aiba interactiuni directe.

De multe ori s-ar putea ca acestea sa fie coplesite sau stresate de bebelusi, asa ca au nevoie de locuri speciale ca sa se retraga si sa se calmeze. le pot fi in alta camera, intr-un colt al camerei unde mai sta si bebelusul si unde se joaca. Nu permite animalelor de companie sa linga, sa interactioneze prea mult cu micutii si fii mereu receptiva la orice fel de schimbare de comportament la animale.

Nu neglija animalele de companie dupa venirea bebelusului, acorda atentie la fel de multa si animalului, si bebelusului pentru ca relatia sa evolueze cat mai bine si intr-un final cei mici sa se simta bine in preajma animalelor din casa si, la randul lor, sa se simta in largul lor si animalele de companie cand au copii pe langa ele.

Rozatoarele, perusii si alte pasari ce stau in colivie, trebuie sa fie tinute la distanta fata de copii si in locuri in care acestia sa nu aiba acces asa de usor pe masura ce inainteaza in varsta. Cat sunt bebelusi copiii nu ar trebui sa aiba in camera niciun fel de animalut in asa fel incat sa nu existe nici alergii sau mirosuri neplacute la care reactioneaza si ii irita mai mereu. Alergiile sunt destul de periculoase si pot sa apara din senin de la par sau pene

Si o regula foarte importanta: in timpul meselor, in timpul jocurilor pe covorase, pe suprafete speciale de joaca nu permite animalutelor sa fie in preajma copilului. Asa eviti probleme de igiena, infectarile, distragerea atentiilor. Medicii pediatri recomanda sa nu existe niciun fel de interactiune animal de companie-copil pana spre sase luni sau chiar un an, daca micutii sunt mai sensibili.

Evita sa atingi animalele de companie si dupa sa atingi si sa interactionezi cu bebelusul tau, spala si curata animalele si locurile prin care merg prin casa, ai grija de igiena lor corporala la fel cum ai grija de bebe si vei avea o viata mai usoara chiar daca ai un animal de companie sau mai multe in casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.