Cum te pregatesti de nasterea neasteptata si cele mai ciudate locuri unde au nascut femeile gravide

Nasterea poate avea loc oriunde daca nu te afli deja la spital, asa ca trebuie sa fii pregatita.

Inca din momentul in care ai ramas gravida te gandesti si la nastere si cum se va intampla, unde se va intampla. Femeile moderne aleg sa nasca in spital, la maternitate, ca sa fie sigure ca nu se intampla nimic si ca totul decurge cat se poate de normal. Doar ca nasterea bebelusului nu e intotdeauna asa cum ai planificat si de multe ori se mai intampla sa intri in travaliu in cele mai neasteptate momente si… locuri.

Femeile insarcinate stiu prea bine ca trebuie sa fie pregatite pentru orice din momentul in care au trecut deja de jumatatea perioadei de graviditate. Asta inseamna ca pregatirea pentru nasterile neasteptate este pe primul plan. Dar de ce se ajunge la nastere neplanificata?

Aici sunt multe lucruri de discutat, asa ca ne vom rezuma doar la cele mai frecvente motive pentru care femeile nasc inainte de termenul stabilit initial. De exemplu, momentul conceptiei nu a fost clar stabilit, calculul pornind de la el e gresit, evident, dar nici nu ai de unde sti cu exactitate precisa fix cand a avut loc fecundarea ovulului. Sau poate ca apar complicatii, probleme si nasterea e mai rapida, travaliul e declansat de diversi factori interni, externi la care nu te-ai fi asteptat. Uneori mamica poate sa iduca involuntar travaliul si nasterea se intampla vrei-nu vrei.

Indiferent care ar fi motivele pentru care nasti mai devreme de termen e bine sa fii pregatita. Ce presupune pregatirea? E foarte simplu. Sa ai mereu numarul de telefon al apropiatilor, al sotului in telefon, pe speed dial, sa stii unde e spitalul de care ai nevoie, cel mai apropiat spital, sa stii cum ajungi acolo cat mai repede, sa ai pregatit totul pentru spital, bagajul de maternitate, sa ai acte la tine, cele mai importante, ca sa poti sa te internezi rapid, asta daca nu te afli in locuri atipice cand intri in travaliu. Si e important sa ramai calma si sa suni de urgenta la salvare cand incepe travaliul si nu te afli in spital.

Pe hartie suna bine si usor, doar ca realitatea e alta. Femeile nasc si vor mai naste in cele mai inedite locuri, in locuri in care nici nu te-ai fi asteptat sa fii cand intri in travaliu si ti se rupe apa. Iata doar cateva exemple de scenarii in care femeile au fost nevoite sa nasca.

Holul unui bloc. Sotia unei legende a emisiunii Saturday Night Live, Set Meyers, a nascut al doilea fiu al familiei in mijlocul holului unui bloc. Cu doi ani inainte, fiul mai mare s-a nascut la spital, din fericire, asta desi era cat pe ce sa se nasca intr-un… Uber. Totul s-a desfasurat atat de repede incat conversatia de la 911 a sunat in felul urmator, totul intamplandu-se intr-un minut sau ceva mai mult: „Cred ca voi naste acum… Nasc… Am nascut”. Bebelusul a fost sanatos, a ajuns si salvarea si mamica a fost si ea dusa la spital pentru control si supraveghere. Dar nu va uita niciodata nasterea din holul blocului, asta e o amintire pe care nu are cum sa o stearga din memorie.

Intr-un Uber. Si daca tot am amintit de taxiuri si Uber. Uber ofera servicii tip taxi moderne, conditiile sunt bune, dar nu prea sunt potrivite pentru… o nastere. Erica Davidovich a realizat ca intra in travaliu mai devreme decat se asteptase, asa ca a trebuit sa ajunga rapid la spital. A sunat firma, a cerut o masina, a venit rapid masina si in drum spre spital, care se afla destul de departe, a nascut la nici cinci minute de la plecare. Soferul a chemat rapid salvarea si a ajutat la nastere, fara sa ii fie teama si cu un curaj de invidiat. Bebelusul si mamica au fost in regula, totul a decurs normal si soferul a primit multumirile cuvenite si a vizitat mamica si copilul la spital in ziua urmatoare.

Intr-un lift. De multe ori poti sa ramai blocat in lift, nu e ceva anormal. Dar ce te faci cand trebuie sa nasti si esti in lift? O femeie a trait aceasta experienta inedita pe cand se afla in lift, i s-a rupt apa, a intrat in travaliu si trebuia sa nasca. Din fericire, acel lift era liftul din spital, asa ca mamica a putut fi ajutata sa nasca pentru ca se mai aflau in lift si asistente medicale, personal medical din respectiva unitate. Din nefericire, taticul a ramas si el blocat in lift si nu a putut asista la nasterea copilului sau.

La jumatatea zborului spre casa. Sa zbori e foarte placut, e o senzatie unica. Dar nu e asa de placut zborul cand intri in travaliu si trebuie sa nasti cand esti in aer si nu are cine sa te ajute. La doar 36 de saptamani o femeie s-a trezit ca trebuie sa nasca dupa ce i s-a rupt apa brusc. Personalul din avion a cautat printre pasageri ca sa vada daca exista medici, asistente, si au gasit un pediatru si o asistenta. Nasterea a decurs normal, departe de ochii curiosilor, bebelusul si mamica au fost bine si cand au aterizat la cel mai apropiat aeroport au fost dusi la spital pentru supraveghere. Stuardezele si pilotii nu vor uita niciodata cursa in care o mamica a adus pe lume un bebelus sanatos si dornic sa cunoasca lumea.

In baie. Da, stim, baile au fost locul preferat al mamicilor care au dorit sa nasca departe de ochii curiosi si de tot zgomotul dintr-un hotel, un local etc. Daca ar fi fost o baie normala ar fi fost ceva, dar baia respectiva era de la un restaurant tip fast-food, asa ca nu existau conditiile „de lux” de la un hotel. Femeia a mers la baie si a nascut pe jos, chiar in fata cusetelor pentru toaletele nu atat de „luxoase”. Si mamica, si bebelusul au fost bine, a fost chemata salvarea si pericolul a trecut. Din nefericire pentru angajatii care se ocupau de toalete a fost nevoie de multa munca pentru a curata lichidele corporale ramase in urma.

In… somn, acasa. O femeie, care avea deja dureri suportabile, a mers la spital ca sa vada daca nu cumva urma sa nasca. Cei de acolo i-au spus ca nu intra in travaliu, dar ca se va intampla curand nasterea, si au trimis-o intr-o rezerva a spitalului sa se odihneasca. Dupa cateva ore, cand s-a trezit, femeia a observat cu stupoare ca nascuse deja si avea bebelusul langa ea. A fost cea mai simpla si nedureroasa nastere cunoscuta pana acum.

Intr-un tren. O femeie gravida in luna a noua a realizat ca intrase in travaliu si avea apa rupta fix cand se afla in trenul ce facea legatura intre Carolina de Nord si New York. La nici 18 minute de la momentul in care femeia a cerut ajutor unui pasager s-a nascut o fetita pe nume Christina. Un pasager a stat langa ea si a ajutat-o mereu. Mecanicul a oprit intr-o statie din apropiere imediat pentru a i se acorda ajutor femeii si a se evita orice fel de complicatii. Insa pana sa opreasca in statia respectiva bebelusul deja isi cunoscuse mamica😊.

La propria nunta. Stiti cum se spune. Intai vine iubirea, dupa care casatoria si la final vine si … bebe. Insa pentru o mireasa din Franta, lucrurile au fost mult mai rapide. A nascut la propria nunta cu o saptamana inainte de data programata pentru nasterea in spital. La cateva minute dupa inceperea petrecerii de nunta, mireasa s-a scuzat si a spus ca nu se simte bine. La nici 20 de minute de la acel moment a avut loc si nasterea nasturala. Morala povestii: doamnelor, domnisoarelor, evitati sa va planificati nunta prea aproape de data stabilita pentru nastere, indiferent ca e naturala sau prin cezariana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.