Cum sa ai siguranta ca vei avea o fetita sau un baietel inca din momentul conceptiei?

Determinarea sexului copilului la conceptie este dificila si aproape imposibila.

Inainte de a lua decizia de a intemeia o familie si de a avea copii femeile se gandesc si la sexul copilului pe care si-l doresc. Unele doamne si domnisoare vor sa aiba o fetita pentru ca o pot ingriji mai usor, cunosc totul despre corpul feminin.

Alte femei vor o provocare si vor sa aiba un baietel, mai ales ca baietii seamana cu mamele. Partenerii vor si ei o fetita pentru ca le seamana. Dar putem controla in mod real sexul copilului in timpul conceptiei si al procesului de fecundare a ovulului?

Sexul micutului pe care il vei astepta timp de noua luni este determinat de cromozomul mostenit de la tata. Ovulul mamei contine intotdeauna un cromozom feminin X, spermatozoizii au fie un cromozom feminin, fie unul masculin Y.

Cand spermatozoidul patrunde in ovul si il fecundeaza cromozomii ajung sa se uneasca. Si daca avem XY vom avea un baietel, daca avem XX avem o fetita. Sansele sa ai un baietel sau o fetita sunt aproape egale, influentarea sexului copilului la conceptie este una dificil de dovedit.

Barbatii produc milioane de spermatozoizi la o singura ejaculare in momentul orgasmului masculin atins de regula in timpul activitatii sexuale si in timpul stimularii sexuale. Cam jumatate dintre acestia au un cromozom X, in vreme ce alta jumatate din cantitatea de spermatozoizi ajunsa in sistemul reproducator feminin are cromozomul Y.

Daca spermatozoidul care ajunge la ovul si il fecundeaza intr-un final are cromozomul Y, atunci copilul rezultat va mosteni secventa XY, deci va fi baietel. Daca spermatozoidul care fecundeaza ovulul are cromozomul X, copilul va mosteni secventa XX, deci va fi fetita.

Spermatozoizii Y masculini sunt mai usori, mai mici, au capete rotunde. Spermatozoizii X feminini sunt mai grei, mai mari, au o forma ovala a capului. La barbatii care au doar baieti, femeia a nascut doar baieti, numarul de spermatozoizi Y ejaculati si prezenti in productia de sperma a fost mai mare decat numarul spermatozoizilor X. Si e valabil si inversul situatiei, cand numarul spermatozoizilor X e mai mare si femeile care raman gravide cu un astfel de barbat au doar fetite.

Spermatozoizii masculini tind sa inoate mai rapid in medii alcaline, in cervix, uter. Spermatozoizii feminini supravietuiesc mai mult in mediu acid, care e prezent mereu in canalul vaginal.

De-a lungul timpului au existat mai multe tehnici de selectie a sexului copilului la conceptie. De exemplu, poti apela la diagnosticul genetic preimplantator si la fertilizare in-vitro pentru a vedea ce sex are copilul deja conceput. Se extrage rapid o celula din embrionul care se divide rapid la nivel celular si se examineaza asa sexul. Doar embrionii care au sexul dorit se vor implanta in uterul femeii.

Se mai apeleaza si la sortarea spermatozoizilor, adica la separarea cu ajutorul unor tehnologii moderne a spermatozoizilor care vor duce la conceperea unei fetite de cei care vor duce la conceperea unui baietel. Spermatozoizii care vor determina conceperea unei fetite au cu trei procente mai mult ADN, iar daca sunt tratati cu niste material fluorescent special vor straluci mai tare. Spermatozoizii doriti vor fi folositi la inseminare intrauterina sau la fertilizarile in-vitro.

Dincolo de aceste metode destul de controversate, dar eficiente, putem sa influentam sexul copilului la conceptie si prin dieta si nutritie. Nu sunt dovezi stiintifice clare, dar sunt deja teorii care sustin ca daca femeia va manca orice are putin sodiu si mult calciu va avea o fetita probabil. Daca mananci oua multe, iaurt, ciocolata ai fetita, daca mananci carne rosie, banane, mancaruri sarate vei avea un baietel. Dar nu e nimic sigur, totul e doar speculatie.

Pozitiile din timpul actelor sexuale neprotejate au fost si ele luate in discutie cand a venit vorba de influentarea sexului copilului. De pilda, se crede ca sexul in picioare va ajuta la conceperea unui baietel, pe cand pozitia misionarului, cu partenerul deasupra femeii si penetrare superficiala va duce la conceperea unei fetite.

In unele teorii s-a discutat si despre etapizarea orgasmului partenerilor in timpul sexului si incercarilor de concepere a copilului pe cale naturala: barbatul sa aiba primul orgasm si sa intervina ejacularea si abia dupa sa ajunga si femeia la orgasm pentru favorizarea unei sarcini sigure aparute mai tarziu si a sexului dorit pentru copil.

O penetrare mai adanca, de exemplu in pozitia „catelus”, va ajuta spermatozoizii masculini sa se deplaseze mai rapid si sa se afle mai aproape de cervix, vor ajunge primii la ovul si deci va rezulta un baietel.

Spermatozoizii masculini se deplaseaza mai repede cum am vazut, dar supravietuiesc mai putin odata ce au parasit corpul partenerului in timpul ejacularii. Daca un cuplu intretine relatii sexuale neprotejate chiar in preajma ovulatiei spermatozoizii masculini vor ajunge la ovul inaintea celor feminini si asa cresc sansele de a avea un baietel.

Daca se intretin relatii sexuale neprotejate periodice inainte de fereastra de fertilitate maxima a femeii spermatozoizii feminini vor rezista in interiorul sistemului reproducator feminin si in perioada de fertilitate maxima vor fertiliza ovulul eliminat din ovare si asa va putea fi conceputa cel mai probabil o fetita.

Pana la urma medicii si oamenii de stiinta ne spun un lucru clar: nu avem metode car sa afecteze si sa influenteze sexul copilului la conceptia pe cale naturala; nici macar pozitiile sexuale vehiculate nu garanteaza ca vei avea un baietel sau o fetita.

Doar la fertilizari in vitro si la inseminari artificiale poti sa controlezi inainte ce fel de spermatozoizi vor fertiliza ovulul, dar asta costa si e foarte complicat de realizat, ai nevoie de echipamente speciale de ultima generatie.

Nu conteaza daca ai baietel sau fetita, important e sa te bucuri ca ai ramas gravida si ca vei aduce pe lume un bebelus. Daca vrei neaparat baiat sau fata poti sa mai incerci si sa ramai gravida iarasi pana ai si celalalt sex. Dar nu transforma castigarea loteriei sexului copilului intr-o cursa si intr-un numar prea mare de copii adusi pe lume…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.