Saptamana 19 de sarcina

In a 19-a saptamana de sarcina ai aflat sau afli acum sexul copilului. Ecografia cu ultrasunete iti dezvaluie sexul, dar si cum arata corpul copilului, inca in dezvoltare.

Lungimea bebelusului e acum de 22.9 cm, are 272 g. Apare vernixul, un strat destul de gros, de culoare alba ca un fel de ceara, care se formeaza pe piele. Nu apare degeaba, el e un lubrifiant pentru momentul nasterii, protejeaza pielea de lichidul amniotic si previne infectiile, regleaza temperatura corporala, hidrateaza pielea, vindeca mai rapid ranile.

Vei experimenta dureri abdominale, in zona inferioara a abdomenului, muschii sunt prea intinsi si incordati acum, durerile sunt intense uneori, asa ca ar fi bine sa mergi si la medic daca devin insuportabile. Esti constipata mai mereu, si din cauza fierului pe care il iei, si din cauza uterului care pune presiune pe organele interne, intestine, colon pe masura ce creste in volum. Apar perioade de confuzie, de lipsa de concentrare, creierul are probleme in a se adapta la efortul de a fi mereu cu ochii pe sarcina si pe fat.

De acum vei tot simti lovituri puternice de la bebe, daca ai si muschii uterului slabiti le vei simti bine de tot. Deja de la a doua sarcina vei putea simti miscarile lui bebe mai simplu si din timp. Mananca mai mult ca de obicei daca simti nevoia si ai grija sa ai mese nutritive si pline de tot ce ii trebuie lui bebe. Bea multe lichide si fa miscari si exercitii zilnice pentru a te mentine in forma.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.