Saptamana 23 de sarcina

In a 23-a saptamana de sarcina simti mai bine si mai des miscarile copilului in uter, bebe are 28 cm inaltime, 560 de grame.

Dupa patru saptamani greutatea sa va fi dubla. Grasimea creste mai lent, pielea mai repede si pare lasata un pic, dar nu e o problema, isi va reveni. Se dezvolta foarte repede creierul, muschii, copilul loveste bine cu picioarele, cu mainile, se coordoneaza excelent. Bebe respira cum poate, reactioneaza imediat la orice se intampla in corpul mamei, raspunde la bauturi reci, calde, e activ cand mananci. De obicei, cand te pregatesti de somn copilul are chef de joaca, de miscari, si asta nu prea e bine.

Pofta de mancare se mentine, ai crampe musculare, contractii Braxton Hicks, dureri mari de cap, gandire neclara din cauza progesteronului.

Vergeturile devin roz, violet, rosiatice, maro inchis pe toate suprafata pielii, ai bufeuri, calduri, asta din cauza hormonilor si a cresterii prea rapide in greutate.

Apar si probleme frecvente cu vederea din cauza tensiunii arteriale si a modificarilor hormonale, deci ai vedere in ceata, spasme ale pleoapelor, ochi uscati si iritatii, dureri de la lentilele de contact. Contractiile usoare simtite sunt o pregatire a uterului si a musculaturii sale pentru travaliu. Bea apa si evita pozitiile inconfortabile ca sa treci mai usor peste ele.

Congestia nazala permanenta aduce si sforaiturile insuportabile, vei avea si senzatie de furnicaturi permanente in maini din cauza retentiei de apa si presiunii puse pe incheieturile mainii. Incearca sa faci exercitii multe cu mainile mai ales daca ai tendinta sa lucrezi mult la laptop, calculator.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.