Cand e cel mai bun moment sa ramai insarcinata?

Afli rapid daca esti insarcinata observand cu atentie ce iti transmite corpul tau.

Ca sa ramai insarcinata cele doua celule sexuale, feminina si masculina, trebuie sa ajunga sa se intalneasca. Daca la barbati e mai simplu sa obtina celulele sexuale masculine si nu depind de vreo perioada din luna in care acestea sunt prezente, la femei e mult mai complicat. Instalarea sarcinii depinde in mare masura de menstruatie si de perioada fertila a femeilor. In acea perioada este eliberat ovulul, celula sexuala feminina, care va fi fecundat de un spermatozoid, celula sexuala masculina, daca exista contact sexual neprotejat si apare si orgasmul masculin.

Determinarea celui mai bun moment pentru conceptie nu este usoara. Ovulatia nu e mereu la data fixa, ciclul menstrual difera de la femeie la femeie, perioada sa si manifestarile sale sunt iarasi diferite. Cu putina atentie, rabdare si ceva noroc vei gasi momentul perfect pentru conceptie.

Cea mai simpla metoda prin care poti determina si acasa cel mai bun moment pentru conceptie e analiza semnelor ovulatiei si observarea schimbarilor care apar la nivelul mucusului cervical si al temperaturii corporale bazale. Daca pornesti de la aceste modificari ce apar in corpul tau vei avea la dispozitie ovulatia pentru a determina perioada fertila din luna, cand poate avea loc un act sexual in vederea conceperii unui copil.

Sau si mai simplu, poti sa intretii relatii sexuale pe tot parcursul ciclului, cu o oarecare regularitate daca nu vrei sa te complici cu diverse calcule si cu observatii pe care doar un specialist le poate face in mod corect. Cu cat ai mai multe contacte sexuale in perioada de ovulatie, cu atat ai sanse mai mari sa permiti intalnirea celulelor sexuale masculine cu celulele tale sexuale si sa rezultate o sarcina.

Dar cand e cea mai buna perioada din luna pentru a intretine relatii sexuale in vederea conceptiei? Am amintit in paragraful anterior de perioada fertila. Ea poate dura pana la sase zile si asta in fiecare luna. Cele sase zile sunt usor de depistat: sunt cele cinci de pana in ovulatie si prima zi de ovulatie, cand ovarele elibereaza ovulul. Din momentul in care e eliberat, ovulul supravietuieste doar 12-24 de ore. Spermatozoizii supravietuiesc pana la o saptamana odata ce au fost eliberati in corpul feminin in urma orgasmului masculin. Asa ca ai deja sase zile in care spermatozoizii pot astepta linistiti ovulul pentru a se lupta in scopul fertilizarii sale.

Deci poti sa ramai insarcinata fara probleme daca faci sex cat mai des posibil cu o zi inainte sau chiar in ziua ovulatiei. E cam dificil sa stii insa care e acea zi sau cele doua zile inainte de ovulatie. Ca sa nu te stresezi degeaba si sa depinzi de vreun calendar e bine sa ai relatii sexuale neprotejate la fiecare doua sau trei zile si cat mai dese cand crezi ca se apropie ovulatia si e eliberat ovulul-o vei simti, toate femeile simt cand se apropie acel moment.

Pentru a sti exact cand ovulezi trebuie sa stii si ceva matematica. Un ciclu menstrual poate avea 21 de zile, dar poate ajunge si la 40 de zile. Ciclul menstrual este in medie cuprins intre 25 si 30 de zile. Dar asta nu conteaza prea mult, ovulatia apare mereu cu 10-16 zile inainte de urmatoarea menstruatie. Ai ciclu menstrual de 28 de zile, ovulatia o vei avea fix la mijlocul sau. Daca ai ciclu menstrual mai scurt, ovulatia apare spre sfarsitul sau. Ai ciclu menstrual neregulat, variaza si perioada fertila, ovulatia, fireste, deci va fi foarte greu sa determini lunar cand ovulezi si cand poti concepe un copil.

Si cum stii cand esti aproape de ovulatie? Toate semnalele pe care corpul ti le trimite vor fi vizibile cu trei saptamani inainte de urmatoarea menstruatie. Apar scurgeri vaginale apoase, mucus fertil, apare un fel de jena intr-o parte a abdomenului, apetitul sexual e crescut, te simti mai „sexy”, mai feminina atunci.

Verificarea mucusului cervical in fiecare zi e cea mai simpla metoda sa iti dai seama daca poti concepe usor un copil sau nu. Daca vezi acel mucus timp de doua sau trei zile incearca sa ai contacte sexuale neprotejate cat mai dese atunci.

Temperatura corporala bazala ajuta si ea, creste putin cand esti pe punctul de a ovula. Ajuta si un calculator al ovulatiei pe care il gasesti peste tot in on-line, asa scapi de stresul de a astepta perioada fertila ca sa concepi un copil. Mai ai la dispozitie si kiturile pentru determinarea ovulatiei, ca sa afli cand apare perioada fertila. Insa daca le folosesti ca sa vezi cand poti face sex ca sa ramai insarcinata nu vei avea sanse mai mari ca sa concepi un copil pe cale naturala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.