Fertilitatea feminina si masturbarea frecventa. Putem ajunge la infertilitate daca ne masturbam?

Fertilitatea feminina este capacitatea femeii de a concepe un copil biologic, cu alte cuvinte capacitatea sa dea produce un copil in urma unui contact sexual cu un partener sau in urma fertilizarilor externe ale ovulului sau ovulelor sale. Inca din adolescenta, cand fetele si viitoarele femei incep sa isi descopere corpul, masturbarea devine o obisnuita si o metoda excelenta de a observa ce se intampla in corp cand cand apare stimularea organelor sexuale. Insa are masturbarea efecte asupra fertilitatii feminine sau asupra ovulatiei?

Fertilitatea feminina nu e afectata de masturbarea frecventa. Da, e adevarat ca masturbarea feminina poate afecta nivelurile hormonale din corp pe moment, mai ales daca se ajunge si la orgasm. Chiar si in lipsa unui orgasm in timpul masturbarilor frecvente circulatia sangelui in corp e accelerata, se elibereaza dopamina, oxitocina, testosteron, prolactina, substante care te vor face sa te simti bine si sa te relaxezi. Dupa ce trece momentul masturbarii si al orgasmului nivelul hormonal din corp revine la normal, deci nu discutam despre schimbari permanente.

Si ca sa spulberam un mit vechi care continua sa fie si astazi crezut si transferat din generatie in generatie: nu, masturbarea feminina, frecventa sau nu, nu va influenta deloc fertilitatea in sens pozitiv, nu o va imbunatati. Nu e afectata nici ovulatia, care e importanta pentru reproducere si fertilitate, ovulatia e spontana, nu depinde de masturbare.

Menstruatia nu e afectata, alt factor ce influenteaza fertilitatea in mod direct. Ba e benefica in timpul menstruatiei pentru ca se elibereaza endorfine, niste substante cu efecte puternice impotriva durerii, somnul e mult mai odihnitor daca termini ziua, din cand in cand, cu o masturbare cand esti la menstruatie.

E normal sa te simti excitata cand se apropie menstruatia sau cand esti deja la menstruatie si masturbarea te poate ajuta sa mai eliberezi din tensiunea sexuala acumulata. Nu trebuie sa ai o frecventa exagerata a masturbarii insa-la cateva zile, o data pe saptamana se considera ca e in regula sa te masturbezi pentru placere.

Alt aspect interesant legat de masturbarea feminina este legat de formele pe care le poate imbraca. Masturbarea nu e la fel, ea depinde de foarte multi factori si e diferita de la o femeie la alta. Unele femei se masturbeaza avand fantezii, altele se concentreaza pe musculatura din zona intima, altele isi ating sanii, isi stimuleaza vulva, clitorisul, au nevoie de penetrari vaginale cu diverse jucarii sexuale ca sa aiba o masturbare care sa le satisfaca. Masturbarea e unica pentru fiecare persoana in parte si e despre explorare si despre cunoasterea reactiilor corpului feminin la stimuli interni si externi.

Revenind la orgasmul din timpul masturbarii, specialistii au identificat in general 11 tipuri de orgasm feminin, multe prezente si cand te masturbezi. Fiecare tip de orgasm se obtine prin anumite atingeri, stimulari, unice pentru fiecare femeie. Daca barbatii au orgasm doar cand ejaculeaza, femeile pot avea orgasm oricand in timpul penetrarilor, masturbarii.

Masturbarea regulata, frecventa poate totusi sa afecteze in mod pozitiv ovulatia si aparitia sa regulata. Menstruatia va fi regulata daca nu mai esti stresata si corpul e relaxat.

Si nu iti vei face griji nici in privinta sindromului ovarelor polichistice, masturbarea nu va determina aparitia simptomelor asociate cu aceasta afectiune grava. Masturbarea e recomandata pentru femeile care sufera deja de afectiune, le ajuta sa se reconecteze cu al lor corp si sa ai un libidou crescut.

Fertilizarea si implantarea embrionara nu sunt afectate deloc de masturbarea feminina frecventa. Unii oameni de stiinta sunt de parere ca un nivel crescut de oxitocina cauzat de orgasmul feminin poate ajuta la retentia spermei si spermatozoizilor si ar putea ajuta la obtinerea unei sarcini pe cale naturala.

Asadar, masturabarea feminina frecventa nu duce la infertilitate, cele mai comune cauze ale infertilitatii nu au legatura cu activitatea sexuala a femeii, ci cu afectiuni diverse, dezechilibre hormonale grave, factori ce tin de stilul de viata al pacientelor.

Masturbarea nu duce nici la pierderea virginitatii femeii, virginitatea este un construct socio-cultural, nu un concept medical, nu esti virgina daca nu te masturbezi, vei ramane virgina si daca te masturbezi de 20 de ori pe luna. Doar daca apare ruperea himenului din cauza penetrarilor cu diverse jucarii sexuale sau din cauza unui contact sexual, din cauza unui organ sexual masculin in erectie care ajunge sa treaca de himen se poate discuta de pierderea virginitatii…

Prin masturbare esti mai constienta de corpul tau, de ciclul menstrual, concepi mai usor un bebe pe cale naturala pentru ca recunosti si semnele ovulatiei. Sanatatea ta sexuala este imbunatatita, functia sexuala este mentinuta in parametri normali, sanatatea tesuturilor genitale e perfecta, ceea ce favorizeaza reproducerea umana si fertilitatea excelenta la femei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.