Sunt fertilitatea, aparitia unei sarcini sau ovulatia influentate de masturbare?

Masturbarea nu afecteaza fertilitatea si poate fi o "activitate" sigura si normala chiar si cand vrei sa concepi un bebe pe cale naturala.

Masturbarea a fost si este inca un subiect tabu. Ne ferim sa vorbim despre ea ca adulti, nu stim cum sa o abordam daca o descoperim la copii, la tineri. Insa masturbarea este parte din viata noastra sexuala, un lucru normal mai ales ca tindem mereu sa ne descoperim corpurile si sa vedem ce ne place si ce nu prin incercare. Indiferent de forma ei, masturbarea feminina nu va afecta niciodata ovulatia sau fertilitatea.

Cel mai simplu mod in care iti poti cunoaste sistemul reproducator si reactiile sale, ale tale in timpul relatiilor sexuale cu parteneri este masturbarea. Masturbarea presupune autostimularea organelor sexuale, singurul scop fiind atingerea orgasmului si recunoasterea efectelor atingerilor si stimularii asupra organelor sexuale exterioare si interne. Este o modalitate excelenta de a te cunoaste, de a sti ce vor insemna pentru tine relatiile intime si cum se va comporta corpul tau.

Mai ales pentru femeile sau fetele aflate la primele relatii si la primele contacte sexuale masturbarea va fi un mod usor de a invata totul despre organismul lor si despre ce se va intampla in timpul actelor sexuale la nivelul sistemului lor reproducator. Tot prin masturbare femeile si fetele ajung la orgasm mai usor si isi inteleg reactiile imediat dupa ce reusesc sa il atinga.

De-a lungul timpului au aparut tot felul de mituri despre masturbare si despre efectele sale asupra sanatatii fizice si psihice. Cele mai multe s-au concentrat in jurul functionarii sistemului reproducator feminin sau in jurul fertilitatii, ovulatiei sau sarcinii. Va afecta masturbarea ovulatia sau fertilitatea, aparitia unei sarcini pe care o tot astepti de saptamani bune?

Masturbarea nu va afecta niciodata ovulatia. Ovulatia va aparea fara probleme lunar si iti va permite sa concepi odata ce exista raporturi sexuale neprotejate cu partenerul. Femeile au ovulatii spontane, independent de partenerii sexuali sau de sezonul in care se afla si de orice fel de masturbare.

Nu apare nici infertilitatea si nu iti va fi afectat nici ciclul menstrual. Fertilitatea este pastrata in parametri optimi indiferent ca apare sau nu masturbarea la un moment dat. Pe termen lung, masturbarea feminina poate contribui la sanatatea organelor sexuale si la relatii sexuale mult mai placute-descoperi ce iti place, ce nu iti place si ce poti face ca sa te simti mai bine in prezenta partenerului sexual.

Spre deosebire de barbati, unde masturbarea si ejacularea pot reduce cantitatea de sperma eliberata in timpul orgasmului din interiorul vaginului, in timpul actului sexual pentru conceptia unui bebe, la femei nu se va intampla absolut nimic. Vei avea un orgasm, daca ai noroc, si te vei relaxa. In rest vei ramane la fel de fertila ca si pana la momentul masturbarii.

Aparitia unei sarcini nu e influentata deloc de masturbare. Unele studii au relevat faptul ca orgasmul feminin ar putea ajuta la retentia spermei ejaculate si la incurajarea unei conceptii mai rapide pe cale naturala. Dar ca sa te ajute orgasmul ar trebui sa il si ai, ceea ce e imposibil daca nu exista si stimulare clitoridiana in timpul actelor sexuale. E adevarat ca masturbarea feminina duce la cresterea nivelului de oxitocina din organism, ceea ce simplifica deplasare spermatozoizilor prin trompele uterine, dar legatura cu fertilitatea nu exista.

Nu va exista niciun efect nici asupra menstruatiei. Ai doar avantaje daca te vei masturba in timpul menstruatiei, asta pentru ca vei mai scapa de dureri, te vei simti mai bine, vei dormi mai bine si vei avea o lubrifiere vaginala mai buna. Cel mai simplu ar fi pentru tine sa incerci masturbarea in timpul menstruatiei cat esti in cada si faci baie. Stimularea clitoridiana si cea externa e cea mai buna ca sa ajungi si la orgasm in timpul masturbarii. Daca vei folosi jucarii sexuale la masturbare ai grija sa ai si un prezervativ peste ele ca sa nu te ranesti si sa eviti infectiile nedorite.

La nivel hormonal, masturbarea poate influenta echilibrul hormonal, dar doar daca apare si orgasmul. Dupa orice orgasm in corp vei avea un nivel crescut de oxitocina si de prolactina. Calitatea si „puterea” orgasmului feminin depinde de cantitatea de prolactina din corp din momentele de dupa orgasm.

Nu vei avea voie sa te masturbezi daca ai probleme cu cervixul, daca ai avut o ruptura prematura a membranei inainte de travaliu si nastere, daca ai o afectiune numita placenta praevia, in care deschiderea cervixului e acoperita. De asemenea, daca ai orice boli sau probleme intime, cu organele sexuale interne si externe, infectii diverse, ar trebui sa eviti masturbarea pana la rezolvarea problemelor.

In preajma menopauzei, masturbarea si activitatea sexuala chiar sunt recomandate daca vrei sa eviti atrofia vaginala, inflamarea peretilor vaginali. Si tot masturbarea te poate feri de disfunctii sexuale, o functionare normala a sistemului reproducator si te poate ajuta sa inveti cum sa ajungi mai usor la orgasmul mult asteptat. Daca apar probleme de fertilitate, masturbarea poate reduce stresul si poate sa aduca un plus de sexualitate, relatiile sexuale cu partenerii fiind mult imbunatatite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.