Contraceptia. Care e cea mai eficienta metoda si ce variante avem la dispozitie?

Eficienta metodelor de contraceptie depinde de modul in care le folosesti si de gradul de constientizare, de maturitate al partenerilor sexuali.

O sarcina dorita se intampla atunci cand partenerii sexuali isi propun sa conceapa un bebe pe cale naturala. E suficient sa existe contacte sexuale neprotejate regulate finalizate cu ejaculari in vagin, in jurul ovulatiei, si deja sansele ca femeia sa ramana gravida cresc foarte mult. In momentul in care nu vrei sa ai un copil si sa ramai insarcinata cand te astepti mai putin ai la dispozitie metodele contraceptive.

Exista o multime de metode contraceptive cu eficienta buna, multe sunt simplu de folosit si nu au efecte secundare, iar tu te bucuri de contacte sexuale fara stres si te bucuri de placerea unui orgasm, oferindu-i si partenerului sansa sa aiba un orgasm vaginal atat de dorit de orice barbat.

Contraceptia este de multe ori un subiect tabu in functie de cultura si de locul in care traiesc femeile, de educatia parintilor, de gradul de intelegere al acestui subiect delicat. Prin contraceptie se intelege prevenirea intalnirii dintre spermatozoizi si ovule, prevenirea eliminarii ovulelor din ovare, „distrugerea” partiala a spermatozoizilor ca sa nu se mai poata deplasa in cautarea ovulelor, intarirea mucusului cervival pentru ca spermatozoizii sa nu se deplaseze prin el, modificarea consistentei mucoasei uterine in asa fel incat ovulul fecundat sa nu se poata implanta.

Cea mai eficienta metoda contraceptiva ramane abstinenta, lipsa contactelor sexuale vaginale. Chiar si cuplurile foarte determinate nu se pot abtine atat de bine, mai ales ca hormonii feminini si masculini si natura umana se indreapta inevitabil spre reproducere pe cale naturala, asa ca tentatia si nevoia de a intretine relatii sexuale devin imposibil de depasit.

Contraceptia inseamna respectarea metodelor de contraceptie alese pe o perioada foarte lunga, permanenta chiar. Cele mai eficient metode moderne raman implantul contraceptiv, dispozitivele intrauterine si sterilizarea. Cel mai bine este sa dublezi mereu metodele contraceptive folosite, adica sa folosesti si prezervativ masculin, feminin si anticonceptionale, de exemplu.

Eficienta metodelor contraceptive depinde in mare masura de ce fel de metode folosesti si de cat de bine stii sa le folosesti. Unele sunt mai eficiente decat altele, depinde de la o persoana la alta. Nicio metoda de contraceptie nu este 100% sigura, multe au si efecte secundare.

Implantul contraceptiv. Este eficient 99% daca e folosit corect. Te protejeaza 3 ani, se poate scoate si mai devreme.

Sistemele intrauterine contraceptive. Eficienta in 99% din cazurile de folosire, poti sa te folosesti de el 3-5 ani, poti sa il scoti si mai devreme daca vrei sa ramai gravida.

Dispozitive intrauterine. Eficienta e de 99%, 5-10 ani poti sa stai linistita, in functie de ce tip iti vei pune, se pot scoate si mai devreme.

Injectiile contraceptive. Eficienta lor e de 99%, te protejeaza doar 8-13 saptamani, eficienta scade la 94% in functie de organismul fiecarei paciente.

Plasturi si inele contraceptive vaginale. Eficienta e de 99%, eficienta tipica e de 91%, te protejeaza atat timp cat le inlocuiesti la timp si le folosesti conform indicatiilor.

Contraceptive pilule. Eficienta peste 99%, in mod tipic eficienta scade la 91%, 9 din 100 femei care au contraceptivele luate tot mai raman gravide intr-un an de activitate sexuala neprotejata periodica.

Pastile cu progesteron. Eficienta 99%, eficienta tipica e de 91%, 9 din 100 femei raman gravide totusi intr-un an cu aceasta metoda.

Sterilizare, contraceptia permanenta. La femei 99% eficienta, 1 din 200 femei ramana totusi gravide in viata dupa sterilizare. La barbati e vorba de vasectomie, 1 din 2.000 barbati poate lasa gravida o femeie in viata sa de dupa vasectomie.

Prezervative feminine si masculine. Eficienta intre 82% si 98% la barbati, la prezervativele pentru femei eficienta intre 79% si 95%, 5 din 100 femei care poarta prezervative feminine tot raman gravide intr-un an de purtare continua cand au loc relatii sexuale.

Diafragma si „capace” cervicale. Eficienta intre 71-88% si 92-96%, 4 din 8 femei si 12 din 29 femei din 100 tot raman gravide intr-un an cu tot cu aceasta metoda contraceptiva folosita corect.

Planificare familiala naturala. Eficienta de 99%. Se monitorizeaza secretiile cervicale, temperatura bazala corporala, eficienta e si mai mare daca se folosesc mai multe metode contraceptive in paralel. Eficienta tipica este de 76%, adica 24 din 100 femei tot raman gravide intr-un an…

Spermicide. Se aplica in vagin inainte cu 15-30 de minute de contactul sexual neprotejat si de ejacularea vaginala. Eficienta este de doar 70%, dar daca se dubleaza si cu alta metoda contraceptiva se ajunge la eficienta de peste 94%. Gelul vaginal are eficienta de 85%-93%.

Burete vaginal cu spermicid. Formeaza o bariera intre spermatozoizii ejaculati la orgasmul masculin si cervix, eficienta este de 76% pana la 91%, eficienta e mentinuta daca nu ai mai nascut pana la contactul sexual cand folosesti bureteii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.