Poti ramane insarcinata dupa primul tau contact sexual neprotejat si dupa dezvirginare?

Primul contact sexual cand esti virgina poate avea ca rezultat o sarcina indiferent cat de atenti sunteti...

Prima data cand intretii relatii sexuale cu un partener si iti pierzi si virginitatea iti doresti sa ai o experienta confortabila, relaxanta pentru tine, sa simti placere si sa nu fii stresata. Cu toate astea, daca nu sunteti atenti, prima experienta sexuala insotita de dezvirginare ar putea aduce si o sarcina nedorita. Nu e o regula universal valabila care spune ca in momentul dezvirginarii unei fete, femei automat va fi in discutie si o sarcina, o fecundarea a ovulului odata ce spermatozoizii ejaculati in vagin ajung rapid la el. Insa trebuie sa fii extrem de precauta daca nu te gandesti deja sa ai un copil…

Sarcina inca de la primul contact sexual insotit de dezvirginare depinde de o multime de factori. In cele mai multe situatii e vorba de un cumul de factori, lipsa de cunostinte, de documentare despre ce presupun relatiile sexuale neprotejate, lipsa de protectie si de contraceptive folosite inainte de actele sexuale finalizate cu ejaculare vaginala.

Orice femeie poate sa ramana gravida dupa prima experienta sexuala si dezvirginare sau dupa orice fel de sex penetrativ finalizat cu ejaculare sau cu lichid preejaculator ajuns in vagin. Sansele sa ramai gravida sunt de 30% prima data cand intretii relatii neprotejate cu partenerul sexual si are loc o penetrare vaginala.

Si se mai intampla ceva ciudat: o femeie poate sa ramana gravida chiar daca nu apare dezvirginarea, daca himenul nu se rupe la penetrarea vaginala. Orice fel de activitate care introduce lichid seminal in vagin poate duce rapid la o sarcina nedorita. Depinde mult in ce zi se afla femeia din toate zilele ciclului menstrual, dar si de gradul de intimitate al partenerilor, de tipul de sex si de implicarea lor in actul sexual.

Si daca totusi crezi ca s-ar putea sa ramai gravida dupa prima experienta sexuala si dupa dezvirginare poti sa alegi prezervativul pentru femei, poti sa rogi partenerul sa poarte prezervativ de calitate, poti sa iei anticonceptionale inainte de consumarea actului sexual planificat, poti sa apelezi si la sterilet, la pastila de a doua zi.

Cea mai comuna metoda folosita de cupluri este insa „retragerea” organului sexual masculin din vagin inainte de ejaculare si de aparitia lichidului preejaculator, cand barbatul ajunge foarte aproape de punctul in care nu mai are control asupra ejacularii si musculaturii implicate. Aceasta metoda nu este deloc sigura mai ales ca exista si lichidul preejaculator care nu e sperma, dar poate avea spermatozoizi viabili ce pot fecunda oricand un ovul, sau poate mai multe.

Si daca capul penisului e pozitionat la intrarea in vagin si de la excitare apare deja foarte putin lichid preejaculator, fara a exista ejacularea propriu-zisa tot sunt sanse mari de a ne trezi cu o sarcina.

Daca te afli in perioada de fertilitate maxima, din apropierea ovulatiei, ovulul rezista 24 de ore in sistemul reproducator feminin si asteapta sa fie fecundat. Si e tot timpul de vreme ce spermatozoizii ejaculati in vagin au timp sa calatoreasca si sa fecundeze ovulul, ei rezista pana la cinci zile in aparatul reproducator feminin. O sarcina apare mai usor daca intretii relatii sexuale neprotejate prima data si esti si dezvirginata cu cinci zile inainte de ovulatie.

Chiar si cand partenerul ejaculeaza in afara vaginului, dar foarte aproape de intrarea in el exista o sansa pentru o sarcina nedorita. Sa nu mai vorbim de situatiile in care sarcina apare chiar inainte ca femeia sau fata sa fi avut macar o menstruatie.

Un alt scenariu periculos este cel in care se consuma sexul anal. Desi sperma e ejaculata probabil in anus, iar penisul ramane o vreme in interiorul anusului, sunt sanse mari ca respectiva cantitate de sperma ejaculata, destul de mare de obicei, sa se scurga rapid si sa fie eliminata imediat ce penisul iese din anus, ajungand din zona anusului in zona vulvei-o cantitate minuscula de sperma va intra si in vagin si spermatozoizii isi vor incepe drumul spre ovul…

In cazul in care chiar vrei sa ramai insarcinata de prima data cand intretii relatii sexuale cu partenerul trebuie sa le programezi la fiecare 2-3 zile in cele doua saptamani din mijlocul ciclului menstrual.

A nu se intelege gresit ca pierderea virginitatii inseamna neaparat ca poti ramane si gravida rapid. Dezvirginarea este doar o urmare a unei actiuni mecanice normale, himenul se rupe sub presiunea existenta cand are loc prima penetrare vaginala si penisul partenerului este in erectie completa.

Poti foarte bine sa fii dezvirginata cu obiecte sexuale, cu degetul sau prin penetrare, dar fara sa existe act sexual concret, fara sa se ajunga la orgasm si la procesul clasic de miscare a organului sexual masculin in vagin pana la eliminarea tensiunii sexuale si a spermei, in momentul orgasmului masculin.

Sarcina poate fi incurajata de orgasm, cel masculin e obligatoriu, doar asa se elimina lichidul seminal in vagin; orgasmul feminin nu e neaparat necesar, dar ar fi bine sa existe si el daca urmaresti sa ai un bebe pe cale naturala cat mai rapid.

Important de retinut ca fetele pot sa se trezeasca cu o sarcina inca de la 9-10 ani, mai ales daca nu se folosesc deloc metode contraceptive si nu s-a facut o educatie sexuala eficienta acasa si la scoala. Insa momentul in care o femeie poate sa ramana gravida imediat de la primul contact sexual este undeva pe la 20+ ani, dupa 30 de ani deja sansele sunt mai mici, dar exista in continuare.

In concluzie e bine sa fii precauta si sa iti iei toate masurile de siguranta cand planuiesti sa iti pierzi virginitatea si sa ai prima experienta sexuala. Folositi prezervative, ia anticonceptionale, ia pastila de a doua zi daca totusi ai vrut sa lasi partenerul sa simta placere totala la penetrare si sa simti si tu orgasmul lui, ejacularea vaginala, sa ai organsm mai usor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *