Pot ramane insarcina daca nu a existat penetrare si ejaculare vaginala?

Poti sa ramai insarcinata foarte usor chiar si fara penetrare sau ejacularea spermei in vagin in momentul orgasmului masculin.

Aparitia unei sarcini presupune doua lucruri simple: ejacularea partenerului in urma orgasmului masculin si eliberarea spermei care contine spermatozoizi; fecundarea ovulului de catre un spermatozoid, dupa ce acesta a circulat prin trompele uterine pana la ovulul eliberat din ovar.

Desi de multe ori ejacularea poate avea loc in afara vaginului, sarcina poate sa apara la fel de repede si sansele de a ramane gravida sunt la fel de mari ca in cazul unei ejaculari vaginale. De ce se intampla acest lucru?

Sarcina, atunci cand e dorita, se poate intampla destul de repede, mai ales daca esti la o varsta nu foarte inaintata, sub 35 de ani, si ai relatii sexuale regulate, frecvente, cu partenerul, in perioadele tale de fertilitate maxima, cand exista si ovulatie. Numai ca de multe ori ramai insarcinata cand nu iti doresti, desi tu crezi ca ti-ai luat toate masurile de siguranta si te-ai „protejat” cat ai putut de bine…

Inainte ca barbatul sa ajunga la orgasm si sa aiba loc ejacularea spermei, organul sexual masculin elibereaza un lichid preejaculator transparent de regula. Acest lichid preejaculator este eliberat chiar inainte de sperma, are spermatozoizi activi in multe cazuri si poate conduce fara probleme la o sarcina. Multe femei cred ca acest lichid special nu contine spermatozoizi, asa ca se bazeaza pe retragerea organului sexual masculin din vagin chiar inainte de producerea ejacularii.

Da, e adevarat, lichidul preejaculator nu are in mod normal niciun fel de spermatozoizi, dar pentru ca e eliberat foarte aproape de eliberarea spermei e posibil sa se „strecoare” in el si celule reproducatoare masculine. Rolul lichidului preejaculator este de a lubrifia glandul penian. Spermatozoizii pot sa ajung in uretra dupa ejaculare si sa se combine cu acest lichid preejaculator in timpul iesirii acestuia din organul sexual masculin. Intr-un studiu facut in 2016 17 procente din lichidul preejaculator colectat de la barbatii care au participat la analiza efectuata au avut spermatozoizi in el. Alt studiu a gasit si mai frecvent spermatozoizi in lichidul preejaculator.

Singura modalitate de a „curata” canalul pe care va circula lichidul preejaculator este incurajarea mictiunii partenerului inainte de actul sexual, ca sa fii sigura ca spermatozoizii ramasi pe canal nu vor ajunge in lichidul preejaculator si mai departe in vagin.

Lichidul preejaculator nu poate fi controlat. Este eliminat involuntar chiar inainte de ejaculare, deci chiar daca partenerul isi retrage organul sexual din vagin inainte de a avea orgasm si ejaculare sansele sa ramai insarcinata sunt extrem de mari mai ales daca are deja spermatozoizi prezenti in lichidul eliminat inainte de sperma.

Si mai apare o problema: e posibila o sarcina aparuta din cauza lichidului preejaculator in lipsa ovulatiei? Da, este posibila cu siguranta. Spermatozoizii vor ramane in sistemul reproducator feminin si vor fi activi vreme de cinci zile dupa ejacularea vaginala. Deci daca ai spermatozoizi in sistemul tau reproducator la ovulatie ai iarasi sanse mari sa ramai gravida. O menstruatie neregulata nu iti va permite sa stii cand ovulezi si cand esti in perioada fertila, deci trebuie sa ai grija mare la actele sexuale neprotejate finalizate cu ejaculare vaginala sau cu retragerea organului sexual masculin din vagin inainte de ejaculare.

Poti sa ramai insarcinata si daca nu a existat niciun fel de penetrare si ejacularea a fost in afara organelor genitale feminine. Daca partenerul a ejaculat foarte aproape de vagin si a fost eliberata o cantitate mare de lichid seminal sansele sunt destul de mari sa ramai gravida, dar poti sa ramai insarcinata si daca penisul erect al partenerului vine in contact cu zona genitala, vagin sau vulva. Totusi, riscul de sarcina este mic daca ejacularea are loc in afara corpului feminin.

E bine sa tii cont de faptul ca nu doar organul sexual masculin poate contribui la o sarcina. Si daca ai avut lichid seminal masculin pe mana, daca s-a „scurs” de pe alta zona a corpului apropiata de vagin, in urma ejacularii in afara corpului tau, tot sunt sanse sa te trezesti cu o sarcina nedorita.

O sarcina fara sex poate sa apara mai ales la fetele tinere, care sunt foarte fertile si care au si un himen perforat din diverse motive, in afara unui act sexual care s-a consumat. Deci poti sa fii virgina si sa ramai gravida in unele situatii, mai ales daca a existat o ejaculare foarte aproape de vagin si ai un himen care nu mai e intact din cauza unui tampon, de exemplu.

Ca sa eviti o sarcina nedorita e bine ca partenerul sa poarte prezervativ in timpul actelor sexuale, poti sa folosesti si tu prezervative pentru femei daca gasesti unele, poti lua pastile contraceptive, poti folosi diverse substante speciale care omoara spermatozoizii imediat ce ajung in vagin, dupa ejaculare. Daca totusi s-a intamplat un „accident” si stii ca erai si in perioada ta fertila e bine sa ai la indemana „pastila de a doua zi” pentru a impiedica instalarea sarcinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.