Saptamana 1 de sarcina

In prima saptamana de sarcina tehnic vorbind nu esti gravida. Esti in primul trimestru de sarcina. Te pregatesti sa devii insarcinata, nu exista embrionul format, ai doar un ovul care asteapta aparitia fecundarii.

Prima saptamana de sarcina este inainte de ovulatie, o perioada fertila perfecta pentru conceperea unui copil. Sunt sase zile in care esti fertila, cele mai fertile sunt zilele 5 si 6. La trei, patru zile de la inceperea menstruatiei ovarele sunt pe cale de a elibera ovulele, mucoasa uterului e din ce in ce mai groasa.

Ovulul va circula prin trompa uterina si va calatori incet, incet spre uter. El va astepta fecundarea, care ar urma sa apara doar dupa ce are loc ejacularea spermei in vagin si spermatozoizii ajung sa intalneasca ovulul si sa incerce sa il penetreze. Sarcina e una sigura de abia dupa trei saptamani.

Apare o usoara sensibilitate a sanilor, dureri de cap, oboseala sau crampele, balonarea, hormonii incep sa isi faca de cap in tot corpul si nu te simti deloc bine-e ceva tipic menstruatiei.

Secretiile vaginale sunt ceva mai apoase, apare si durerea tipica de la ovulatie. In aceasta saptamana e important sa stii exact cand iti incepe menstruatia si sa calculezi cand e acea perioada de fertilitate maxima pentru a putea incerca sa ramai gravida pe cale naturala.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.