Saptamana 2 de sarcina

A doua saptamana de sarcina seamana cu prima saptamana de sarcina. Nu se schimba prea multe in corpul tau, nu esti tehnic insarcinata, insa te apropii de obiectivul tau: o sarcina dorita. Corpul e deja pregatit si pe punctul de a ovula.

Fii atenta la simptomele ovulatiei ca sa ai sanse mai mari sa poti concepe rapid un bebe. Medicii calculeaza data nasterii in functie de prima zi a ciclului menstrual, deci daca vezi ca ai deja teste pozitiv de sarcina esti cu siguranta in a patra saptamana de sarcina si nu in a doua cum credeai gresit inainte. Mucoasa uterului e si mai groasa si se pregateste sa primeasca ovulul fecundat.

La finalul saptamanii are loc si ovulatia pe care o tot asteptai si ovarele elibereaza imediat ovulul in trompele uterine. Ovulul poate sa supravietuiasca doar 12-24 de ore, deci trebuie sa aveti cat mai multe contacte sexuale neprotejate in aceasta perioada pentru a avea o sansa sa concepeti un copil. Spermatozoizii rezista cel putin cinci zile in mucus cervical fertil, deci fertilizarea ovulului poate avea loc.

Doar cand ovulul e penetrat de un singur spermatozoid se produce fecundarea, deci va dura ceva sa apara acest eveniment. Simptomele din aceasta saptamana sunt cel tipice menstruatiei inca, temperatura bazala fluctuanta, mucus cervical clar, are alta consistenta, creste apetitul sexual dintr-odata, apare si durerea mijlocului de ciclu.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.