Saptamana 29 de sarcina

Saptamana a 29-a de sarcina este cea mai potrivita sa te gandesti la nastere deja, sa gasesti un pediatru bun. E cazul sa iti faci si bagajul pentru maternitate, sa il ai la dispozitie oricand vei intra in travaliu. Copilul a ajuns acum sa masoare 37.5 cm, are 1.350 g. Dar nu s-a terminat luarea in greutate, micutul isi va dubla sau tripla greutate in cele 11 saptamani ce mai raman pana la nastere. Se depune si mai mult strat adipos, pielea arata mai bine, nu mai e ridata.

In uter, bebelusul se va intoarce cu capul in jos si va fi gata sa inceapa drumul spre iesirea din vagin, daca va avea loc o nastere vaginala. Stii cum e pozitionat copilul in functie de lovituri.

Grasimea si musculatura se formeaza in continuare, pielea e deja aproape de maturitate si e mai groasa, parul fin de pe corp incepe sa dispara, oasele sunt mai tari din acest moment si sustin corpul copilului.

Micutul tau zambeste din aceasta saptamana si asta mai ales cat doarme.

Mamica are contractii Braxton Hicks mai dese, crampe musculare, arsuri stomacale, congestie nazala prezenta permanent. Oboseala e mai mare, e aproape la fel de mare precum senzatia de oboseala din primul trimestru al sarcinii. Ti se umfla picioarele, gleznele acum, labele picioarelor devin dintr-odata mai lungi, mai late, nu iti mai vezi picioarele din cauza burtii prea mari, asa ca nu vei sesiza vreo schimbare.

Ai de furca si cu varicele, din cauza volumului prea mare de sange din corpul tau, din cauza uterului prea mare care tot pune presiune pe venele din zona pelvisului, hormonii obliga venele sa se relaxeze. Mancarimile in zona sanilor se mentin, sanii sunt tot mai grei, colostrul a aparut deja din saptamana a 28-a de sarcina si continua sa fie produs. Nu sta prea mult in picioare, ia mai mult calciu din suplimente si surse naturale, dormi mai mult si incearca sa te relaxezi, sa ai mici exercitii fizice usoare in fiecare zi.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.