Saptamana 33 de sarcina

Esti in a 33-a saptamana de sarcina, mai ai sapte saptamani si vei naste cel mai probabil, asta daca nu ai planificat o cezariana deja mai devreme. Bebelusul suge, inghite bine de acum, isi exerseaza in continuare miscarile de respiratie, are peste 2 kg, 2.103 g, lungimea sa e de 42.9 cm, cu aproximatie, evident. Toate oasele copilului sunt dezvoltate, dar sunt moi, maleabile, mai ales cele de la cap.

De ce acolo? Pentru a putea exista o nastere normala, mai ales ca discutam despre vagin si despre canalul de nastere foarte ingust. Fontanelele raman in continuare moi dupa nastere, ca sa permita dezvoltarea creierului si dupa ce a avut loc nasterea.

Sistemul imunitar al copilului intra in joc, se dezvolta treptat, anticorpii mamei sunt trimisi catre copil.

Mamica are dureri costale pentru ca si coastele se extind din cauza uterului care tot pune presiune pe piept, bebe loveste, impinge fix acolo, la coaste si de aceea te doar mereu zona respectiva. Respiratia e tot mai grea, ai dispnee, sistemul respirator sufera din cauza hormonilor si a sarcinii. Diafragma si plamanii sunt presati de uter, de unde si respiratia foarte dificila.

Ai crampe musculare, urinari frecvente, arsuri stomacale, nu mai dormi aproape deloc noaptea, ai insomnii, apare si anxietatea. Nu manca tarziu si nu face niciun exercitiu fizic inainte de culcare. Durerile de cap nu au disparut nici ele, devin severe, ai nevoie de mult calciu pentru ca bebe are nevoie pentru schelet. Incepe documentarea pentru perioada de recuperare postpartum, incepe sa faci exercitii de stretching, fa exercitii Kegel in continuare.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.