Saptamana 34 de sarcina

Din a 34-a saptamana de sarcina copilul e mai ceva ca un spion, e atent la tot ce spui. Lichidul amniotic are volumul maxim in aceasta saptamana, bebe se simte excelent in el, are 44 cm, 2.312 g.

Burta pare ceva mai mica pentru ca micutul e deja coborat in zona pelviana, respiri si tu mai bine de acum, in sfarsit. Dar nu se intampla aceasta schimbare de pozitie, unii copii ajung acolo doar cand vine ziua nasterii. Vezica urinara nu va fi deloc incantata de pozitie si vei merge si mai des la baie.

Burtica e in centrul atentiei acum, are 32-36 centimetri, vernixul se desprinde acum si ramane in lichidul amniotic, el va contribui, odata inghitit, la dezvoltarea stomacului si a intestinelor. Lichidul amniotic din jurul copilul ajunge la 800 ml si ajuta mult la dezvoltarea musculaturii, a oaselor, la dezvoltarea sistemului digestiv, a plamanilor.

Ai cam aceleasi simptome ca pana acum, dar mai acute. Urinarile frecvente se mentin, vezica urinara abia mai poate face fata presiunii, incontinenta urinara e un fenomen normal, mai ales cand stranuti, tusesti, razi, faci activitati fizice. Vezi ca prin ceata din cauza hormonilor si a oboselii acumulate, din cauza lichidelor acumulate in corp, contractiile Braxton Hicks sunt acolo si nu te parasesc.

Trebuie sa fii atenta la ele si la contractii regulate, care tot continua si dupa o ora, la sangerari vaginale, dureri de spate pentru ca s-ar putea sa ai travaliu prematur. Picioarele sunt umflate, deci evita sa mai consumi multa sare, bea cat mai multa apa ca sa ai contractii mai suportabile, sa nu fii constipata frecvent, mananca mai sanatos si in portii mici.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.