Saptamana 35 de sarcina

In a 35-a saptamana de sarcina fatul s-a dezvoltat complet, acum ia doar in greutate si cam atat. Uterul e foarte mare, iei in greutate 500 g in fiecare saptamana care a mai ramas pana la nastere, bebe are 45 cm si peste 2527 g. Tu ai contractii Braxton Hicks ca de obicei, te-ai obisnuit cu ele, obosesti rapid, ai edem si urinari frecvente.

Mai apar dureri de cap acute de multe ori, sunt frecvente in aceasta perioada, sangele din corp e prea mult, hormonii sunt in cantitati prea mari, de unde si durerea de cap insuportabila. Te doare capul si pentru ca ai insomnii, esti stresata, ai problema cu postura, greutatea corporala. Nu mai dormi noaptea nici cat dormeai la inceputul trimestrului al treilea de sarcina, mergi la baie mereu, nu iti gasesti o pozitie in care sa nu te doara nimic si sa te poti odihni si tu.

Urinezi si mai mult ca inainte, hormonii nu te lasa in pace deloc, pozitia bebelusului pune presiune pe vezica urinara constant, ai incontinenta urinara cand stranuti, tusesti, cand razi cu pofta. Fa exercitii Kegel, incearca sa porti absorbante mereu de acum inainte, foloseste perne mai mari pentru sarcina, dormi pe partea stanga, ca sa nu pui presiune pe solduri. Evita constipatia, mananca multe legume, salate, fructe, bea ceaiuri, apa multa.

In acest moment trebuie sa cunosti extrem de bine semnele travaliului pentru ca poti naste oricand. Ruperea apei e primul semn, te simti umeda la nivel vaginal, la nivel perineal, vezi lichid care curge din vagin pe picior. Contractiile devin foarte dureroase, nu ai cum sa le confunzi cu cele dinainte de momentul travaliului, sunt bruste, resimtite in burta, in spate, sunt regulate, frecvente.

Daca sunt la 5 minute distanta una de alta mergi la spital de urgenta pentru ca vei naste. De la a doua nastere, sarcina, va trebui sa mergi si mai devreme la spital.

In a 35-a saptamana de sarcina poti sa mai faci exercitii Kegel, sa faci masaje perineale, evita mesele copioase si cu alimente, ingrediente care pot declansa travaliul.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.