Saptamana 7 de sarcina

Nu ai inca o burtica tipica de gravida in a saptea saptamana de sarcina, dar ai o piele care arata bine, par stralucitor, desi nu faci nimic special pentru ele. Ai insa mult estrogen in corp si asta duce la aceste schimbari.

Bebelusul are un sfert de centimetru, cat o afina, a crescut mult si inca va mai creste, fii sigura de asta. Fata este si mai bine definita dupa ce ai vazut deja inceperea dezvoltarii gurii, narilor, urechilor si ochilor in a sasea saptamana de sarcina. Acum se formeaza limba si pleoapele copilului, bratele si picioarele sunt in dezvoltare, se contureaza partile principale ale corpului, rinichii si-au ocupat deja locul si se pregatesc sa functioneze normal.

In a saptea saptamana de sarcina continua greturile si ametelile din a sasea saptamana, dar mai vezi modificari la nivel cutanat, scurgeri vaginale frecvente, miros ceva mai fin si mai sensibil.

Apar modificari cervicale, mucusul cervical e mai mult si se formeaza deja celebrul dop. El sigileaza bine, bine uterul si protejeaza bebelusul si mamica, in asa fel incat nicio bacterie sa nu patrunda in uter. E din ce in ce mai mult sange in sistemul circulator, toate organele beneficiaza de pe urma lui, mirosul e din ce in ce mai greu de suportat mai ales daca ajungi sa ai un miros extrem de sensibil.

Sanii sunt si mai sensibili, esti si mai obosita, ai arsuri stomacale, indigestie. In curand bebelusul va avea maini si picioare crescute din micile formatiuni care se contureaza si mai bine in a saptea saptamana de sarcina. Mai apare si constipatia care trebuie combatuta neaparat cu fructe, fibre, multa apa, sucuri, ceaiuri, urinarile raman frecvente. La finalul saptamanii a saptea de sarcina bebelusul are formate aproape complet organele sexuale, intestinele si plamanii, rinichii, inima are deja patru camere si bate cu 150 de batai pe minut.