PERIOADA FERTILA. PERIOADA DE OVULATIE. Calcul perioada fertila. Calcul fertilitate

Simptome de sarcina. Semne ca am rasmas gravida Calculator online gratuit pentru aflarea perioadei ferile si ziua ovulatiei. Aflati informatii despre principalele semne si simptome de ovulatie. Prin acestea se numara: cresterea temperaturii bazale, modificarea mucusului cervical, sensibilitate crescuta la nivelul sanilor, dureri abdominale, cresterea apetitului sexual.

Utilizand calculatorul online pentru determinarea perioadei fertile si semnele si simptomele ovulatiei puteti avea o imagine exacta despre momentul in care poate avea loc conceperea copilului.

CALCULATOR PERIOADA FERTILA. CALCUL FERTILITATE
Selectati prima zi a ultimului ciclu menstrual.

/ /

Durata ciclului menstrual este de zile
Calcularea perioadei fertile este primul pas pe care trebuie sa il ia in considerare fiecare viitoare graviduta.

 
Semne si Simtome de ovulatie:
01. Modificarea mucusului cervical
02. Cresterea temperaturii bazale
03. Sensibilitate crescuta la nivelul sanilor
04. Cresterea apetitului sexual
05. Dureri abdominale

 

Modificarea mucusului cervical Consistenta mucusului cervical pe parcursul unui ciclu lunar se schimba. Observand modificarile prin care acesta trece, poate fi determinata perioada fertila.

Imediat dupa perioada de menstruatie secretiile vaginale sunt reduse, apoi ele devin lipicioase, de culoare galbena si cu aspect cremos. In ziua ovulatiei, nivelul de estrogen si secretiile sunt mai crescute cantitav, alb-transparente, de consistenta albusului de ou. Aceasta este ziua cea mai fertila a lunii. Dupa ovulatie, cantitatea de secretie este din ce in ce mai mica, devine alva si lipicioasa, disparand complet odata cu sangerarea menstruala. 

Examinarea se poate face intre doua degete (mare si aratator), pentru a testa consistenta acestuia. Inainte de a colecta, trebuie asigurata igiena mainilor prin spalare cu apa calda si sapun, impiedicand transmiterea germenilor. 

 • Inainte de ovulatie:
  In primele zile ce urmeaza dupa sangerarea menstruala, mucusul cervical este slab prezent, senzatia este de uscat. 
 • In apropierea ovulatiei:
  Mucusul se rupe usor, putin elastic, posibilitatea de a trage de el fara sa se rupa este de aprox. 1cm, este de culoare galbena si cremos. 
 • In timpul ovulatiei:
  Datorita cresterii niveluluii de estrogen, secretiile cervicale sunt mai abundente, clare, albe si alunecoase, de consitenta albusului de ou. 
 • Dupa ovulatie: 
  mucusul cervical devine opac si lipicios, micsorandu-si cantitatea pana la disparitia completa odata cu sangerarea menstruala. 

 

Temperatura bazala
Temperatura bazala reprezinta temperatura de baza pe care corpul o are in timp de odihna, si se poate masura dimineata, imediat dupa trezire. Se stie ca in timpul somnului de noapte, temperatura organismului scade treptat pana ajunge la punctul cel mai scazut in primele ore ale diminetii. Cand ora de trezire se apropie activitatea metabolica creste, determinand si cresterea temperaturii. 

Modificarea temperaturii bazale are loc si pe parcursul ciclului, cu diferente de la organism la organism. Inainte de ovulatie cand este secretat estrogenul temperatura este mai scazuta, iar dupa ovulatie, cand este secretat progesteronul, temperatura este mai crescuta. Aceasta metoda bazata pe variatia temperaturii nu prezice data cand va avea loc ovulatia ci doar ca a avut loc. 

Ovulatia determina cresterea temperaturii bazale cu 0.2-0.4 crescand in urmatoarele 2 zile pana la + 0.7 grade Celsius, ramanand asa pana la sangerarea menstruala.

Monitorizarea temperaturii bazale se va face in fiecare zi, la aceeasi ora si folosind acelasi termometru (preferabil digital), notandu-se temperatura inregistrata timp de 2-3 luni. 

Cresterea temperaturii corpului poate fi si rezultatul unor infectii, insomnii, stari de raceala. 

 

Sensibilitatea sanilor
Unele femei raporteaza in perioada de ovulatie o sensibilitate crescuta la nivelul sanilor. Acest lucru este explicabil prin pregatirea corpului pentru o potentiala sarcina. Cresterea apetitului sexual
Acest aspect este deseori confirmat de femeile ce trec prin perioada de ovulatie, o crestere a apetitului sexual este pe cale natura o forma ce ajuta la perpetuarea speciei.Dureri abdominale
Doar 20-30% dintre femei acuza dureri ale abdomenului, in timpul perioadei de ovulatie. Aceasta durere poate fi difuza, moderata foarte rar severa, timpul este variabil.


Simptome sarcinaFolositi forumul nostru de discutii despre Perioada fertila pentru a pune intrebari. Aflati mai multe informatii despre perioada fertila, ovulatie, sexul copilului.

Publicitate: